#42 Honnigsvåg – Tromsø (Hurtigruten #1)

En succesfuld første dag hjem over

Alarmen ringede 04.00 i dag, og det var tid til at pakke teltet sammen for sidste gang på denne tur. Vi cyklede de 8 km vi havde ind til Honningsvåg, hvor vi skulle tage Hurtigrutens færge MS Nordlys kl. 05.45. På cykelturen havde vi lidt småregn, som ikke betød noget, men efter at vi var kommet om bord på færgen begyndte det at regne en del. Vi har sagt det mange gange, og siger det igen: Vejret er virkelig med os. Vores bønner mod Mekka er virkelig blevet hørt #myebra

En ting vi virkelig har snakket om og været spændte over, var maden på Hurtigruten. Vi har nemlig bestilt fuld pension, så der ikke skulle tænkes på andet end det vi gerne vil – og er I fuldstændige sindssyge maden er bedre end de bedste drømme vi har haft undervejs! Mere end perfekt og lige hvad vi trængte til.

Efter 3 timer i morgenbuffeten begyndte vi at nærme os byen Hammerfest, som kaldes for verdens nordligste by. Her blev færgen i havnen i 2 timer, og Jakob valgte derfor at prøve at gå en tur i bjergene omkring Hammerfest – en fed tur med god udsigt over Hammerfest. Det begyndte at regne en del på turen, men det var ikke så slemt, da der heldigvis er en varm kahyt at komme tilbage til. Kasper brugte tiden i færgens fitnessrum, hvor han fik travet nogle kilometer på løbebåndet.

Efter hver vores aktiviteter mødtes vi igen til endnu en fuldkommen lækker frokostbuffet. Buffet er altså vores livret lige pt.

På Hurtigruternes færger er der et “ekspeditionsteam”. Dette team står for forskellige ting under turen. Eksempelvis står de for de forskellige udflugter man kan vælge at tilmelde sig. Disse udflugter er typisk nogle der foregår i de havne vi holder ind ved – vi holder ved omkring 30 havne på vejen mod Bergen. Det er ikke alle havne, hvor der er nogen udflugter, men ved større byer og smukke steder er der typisk. Udover disse udflugter laver disse guider/medlemmer af ekspeditionsteamet også forskellige foredrag. I dag blev “Polar history – arctic explorations” holdt, hvilket Jakob valgte at give et skud. Et spændende foredrag, som blev fortalt af en dedikeret ung mand. Foredraget handlede om hvordan antarktisk er blevet udforsket, og hvilke grunde der lå bag. Der var selvfølgelig en del nordmænd, som er gået over historien med deres ekspeditioner.

Aftensmaden var ikke nogen buffet, men derimod en lækker 3-retters menu præget af lokale råvarer fra de byer vi har sejlet i gennem i dag.

I morgen går turen fra Tromsø til Stamsund (lofoten). Jakob har valgt at tage på en guidet fjeldtur. Denne tur starter når færgen lægger til havn i Svolvær. Herfra vil vi blive kørt via bus over lofoten, og ud til et bjerg vi så vil vandre over. Bussen vil så samle os op på den anden side, og køre os ind til Stamsund, hvor færgen er sejlet videre til.

Billeder