#39 Knivskjellodden (Nordkapp)

Vandretur til Knivskjellodden – det aller nordligste punkt i Europa!

Grundet det sene tidspunkt vi kom hjem fra Nordkap i nat, brugte vi formiddagen og det meste af eftermiddagen på at slappe af og forberede vores kroppe på endnu en tur. Denne gang stod den på vandretur til Knivskjellodden, som faktisk er det allermest nordlige punkt – mere nord på end Nordkap. Nordkap er dog valgt som attraktion, grundet at det er nemmere i forhold til den mængde mennesker der kommer.

Inden vi drog ud i det bakkede landskab, kørte vi ind forbi Honningsvåg, hvor vi tankede bajer og chips, som skulle nydes ude på spidsen! Vi havde også pakket aftensmad og højtaler ned, så vi rigtig kunne nyde oplevelsen i det gode vejr. På vej mod starten af stien, fik vi os en lille snak på cyklen, hvor vi snakker lidt om turen (se video her under):

Vi nåede rastepladsen, hvor vi fik låst cyklerne og skiftet tøj, og så var det ellers bare 9 km på en stenede/klippede vandresti. Vejret var rigtig lækkert på vejen, og da vi kom frem passede det lige med solnedgangen (se video her under):

Efter aftensmaden fik vi endnu en god snak ude på det nordligste punkt af Europa (se video her under):

Vi fik drukket hver vores 1,5 L øl, og så var det ellers bare en fest de sidste 9 km tilbage til rastepladsen. #pøllerogpils

På vejen tilbage lavede vi en sidste video med synet af Nordkap – her snakker vi om det nogen sinde er et syn man får lov til at opleve igen #næppe

De sidste 20 km på cyklen var svære at sætte sig op til mentalt.. heldigvis var solen nu kommet så højt op, at den begyndte at varme en del, og dens lys gjorde landskabet helt fantastisk! (se videoen her under):

Dagen sluttede kl. 04.30 tilbage på campingpladsen, og så var det tid til et velfortjent hvil i posen!

Vandreturen

Billeder