#38 Havøysund – Nordkapp

N O R D K A P

Der var god motivation om morgenen i Havøysund – bare ned og med Hurtigruten til Honnigsvåg, og så ellers videre mod målet Nordkap!

Vi kom om bord på Hurtigrutens ældste skib, nemlig MS Lofoten. Skibet blev i 2001 erklæret som nationalmonument af de norske myndigheder, og det kan mærkes af atmosfæren på skibet, at det forsørger at give stemningen at et historisk skib. Vi er dog glade for at vi skal sejle med mere moderne og større model hjem over.

Efter vi kom i havn i Honningsvåg cyklede vi 8 km mod Nordkap inden vi tjekkede ind på Nordkapp Camping. Ud fra vejrudsigten kunne vi se at vejret ville blive rigtig godt senere på dagen, så inden vi cyklede mod Nordkap fik vi vasket vores tøj, som det virkelige havde brug for! Da der var blå himmel, så kørte vi!

Der var 25 km mod Nordkap, og de 25 km inkluderede 700 højdemeter – godt vi havde stillet trailere! #nemt

Attraktionen Nordkap var fuldstændig fantastisk og mega undervurderet! I og med at vi kom på cykel, kunne vi komme gratis ind – så fik vi sku noget ud af at køre 3000 km! Aftenen bød på rundtur i en kæmpe souvenirbutik efterfulgt af et dejligt måltid og en øl, hvor der var udsigt over monumentet på Nordkap. Vi  blev herefter kulturelle inde i Nordkaphallen, hvor der var en underjordisk tunnel, der bød på en masse historiske fortællinger og billeder omkring Nordkap. Yderligere var der lavet en panoramafilm, som vi selvfølgelig skulle ind og se – wow, en god film som viste naturen omkring Nordkap fra alle tænklige tider.

Klokken blev 01.00 og vi cyklede tilbage til campingpladsen, hvor vi var omkring kl. 02.00 – en fed dag overstået, og indtil videre en rigtig god afslutningen på vores tur! I morgen (tirsdag d. 8. august) regner vi med at cykle ud mod Nordkap igen. I stedet for at køre hele vejen der ud, vil vi dog holde på en rasteplads 5 km før. Der fra vil vi gå ud til Knivskjellodden, som faktisk er det nordligste punkt i Europa!

Turen

Billeder