#34 Langfjordbotn – Kåfjord

Den evige punktering

Kaspers snitteri i går må have smittet Jakob, for da vi stod op, begyndte han at snitte i en bænk. Resultatet, som kan ses i blandt billederne, blev egentlig ganske tilfredsstillende – dog med en træls fejl, som ikke stod til at redde da den blev opdaget #datgramma

I dag sørgede Kasper for at pumpe sin cykel inden vi kørte – ja, de tre lapper holder ikke 100% luften inde i slangen, men 70% er godt nok til os. Eller er det? For da vi begyndte at cykle var hjulet fladt igen.. vi aftalte at Kasper fiksede det, mens Jakob trillede stille og roligt videre, hvor Kasper så kunne hente ham bagefter #fulddunk

Fikseriet gik dog ikke helt smurt, som resulterede i at Kasper måtte cykle alt hvad han kunne, pumpe luft i og så bare afsted igen – sådan fortsatte han indtil der var gået en time, hvor han måtte ringe til Jakob, og bede ham om at vente. Jakob var dog kun 2 km foran, så vi blev hurtigt samlet igen, og kunne sammen stå og tænke over hvad dælen vi lige gjorde. 40 km til Alta og ingen ny slange #udeatskide

Vi valgte at spise frokost, nu hvor vi alligevel ikke kunne bevæge os, og mens vi gjorde dette undersøgte vi hvilke muligheder vi havde:

1. Bus: gik 21.40 – 9 timers ventetid = nej tak
2. Taxi: 1500 kr. i følge deres beregner (ikke medtaget noget omkring cykel og trailer) = nej tak
3. Lege blaffer – hmm = nej tak #tooshy
4. Holde ind og spørge dem ved det hus vi kan se = ja, lad os prøve det!

Vi kører ned til huset/gården, og møder en mand, en kvinde og tre hunde. De er heldigvis alle sammen meget venlige, og vi får hurtigt forklaret hvad problemet er, hvor de så også snakker om hvilke muligheder de har. Det endte med at mandens kone, som arbejder inde i Alta, kunne tage en slange med hjem. Mens vi ventede fik vi noget kaffe, snakket om vores tur, og vi kom ind på at vores hjul til fiskestangen var gået i stykker, som gjorde at manden fandt en gammel en af hans, som vi måtte få #whaaaat

Da konen kom hjem, og vi fik sat en slange i, kom det næste problem: betalingen. Efter vores hotelophold i Malm, som kostede alle vores kontanter, som vi ikke har gjort noget ved, blev vi nødt til at klare det på en anden måde. Mobilepay har de selvfølgelig ikke, og bankoverførsel fungerede heller ikke (med vores kompetencer). Vi prøvede så, sammen med manden, at køre ned til den nærmeste butik for at hæve nogle penge – det kunne af en eller anden grund heller ikke lade sig gøre, og vi var rimelig fortvivlet omkring hvad vi så skulle gøre.. det mærkede manden også, som så sagde, at det også kunne være lige meget. Det syntes vi nu ikke, da de to slanger kostede 400 norske kroner og hans eftermiddag, så vi insisterede på om der ikke var et eller andet vi kunne gøre – det endte med at vi købte ham to pakker cigaretter, som rigtig mange tak for hjælpen!

Da vi endelig kunne komme videre begyndte det at smådryppe #whygod

Det blev dog ikke helt slemt – kun træls – og vi begyndte at glæde os til at slå lejr, da dagen nu var blevet en del længere end forventet. Manden havde dog fortalt os, at der var mulighed for at campe ved en fjord, og ganske rigtigt så var der rigtig fine muligheder.

Turen

Billeder